De Zijlsloep

Sloepen zijn van oudsher bedoeld om te zeilen en roeien. Met de nieuwe Zijlsloep keert u terug naar het model van de zeilsloep: ruim, stabiel en niet te groot. Sleutelwoorden voor de Zijlsloep: rust, stilte, eenvoud.

De Zijlsloep biedt alle gemakken van een modern schip: stevige onderhoudsvrije romp met veel opbergruimte, topkwaliteit materialen.

Zijlsloep 510 BasicDe Zijlsloep is gebouwd als zeilende S-spant spitsgatter met aangehangen roer. Het roer wordt met een teak helmstok bediend. Door de klassieke brede rompvorm met kielbalk ontbreekt een aparte kiel of midzwaard. De Zijlsloep kan daardoor op een lage trailer vervoerd worden. Door de gekozen rompvorm is de motor beschermd tegen aanvaringen met de bodem - u kunt met de Zijlsloep zelfs droogvallen, op de Wadden of het strand.

De romp is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het ‘zonnedek’ is een uit de sloepen afkomstige methode waardoor opstappers breed kunnen liggen op de voorbanken. Het ‘zonnedek’ is standaard op het type Classic.

De Zijlsloep valt, in tegenstelling tot de meeste kleine sloepen en zeilboten, in categorie CE-C: geschikt voor kustwateren, baaien, riviermondingen, meren en rivieren, windkracht tot 6 Bft en golfhoogte t/m 2 meter.
Kortom

Zeilend, op de motor of stilliggend: de Zijlsloep is een schip dat comfort koppelt aan kwaliteit, milieubewust is en zeer goed betaalbaar. Probeer hem eens op het water..