Zijlsloep op de motor

Zeilen is voor velen het ultieme varen, maar niet altijd kan of wil je met een zeil varen. Steeds meer natuurgebieden en binnensteden laten diesels en benzinemotoren echter niet meer toe.

Zijlsloep electric POD engineDe Zijlsloep is bedoeld voor wie gewend is om in stilte te varen en wordt daarom geleverd met een milieubewuste elektromotor die in deze gebieden wel wordt toegelaten. U kunt zelfs de gehele zeiluitrusting makkelijk van boord halen. Hierdoor ontstaat een comfortabele, maar uiterst stille motorsloep.

Een moderne elektromotor is sterk genoeg en klein, stil, stinkt nooit, start altijd en is zeer eenvoudig te bedienen: sleutel omdraaien, vooruit en achteruit zonder omschakelen, volledig variabele snelheid. De elektromotor laat het schip vele uren op gemiddelde snelheid varen (ong. 5 km/u) maar ook bijna de rompsnelheid bereiken (9km/u).

Zijlsloep: quiet as a swanDe motor is van het onderwater POD-type, vrijwel geruisloos en aan boord is alleen ruimte voor de accu’s nodig. Niet te stelen zonder een erg nat pak. De elektromotor doet onderhoudsvrij zijn werk.

De accu’s zijn via een normaal (buiten)stopcontact in een nacht helemaal opgeladen. Omdat u zeilt zult u zelden het maximum uit de accu halen, die anders wel acht uur of meer (afhankelijk van snelheid en het model accu) meegaat. Reken op een euro voor een dag op de motor varen.